تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
متخصص مغز و اعصاب کیست و چه تفاوتی با جراح مغز و اعصاب دارد؟

نائین

نائین

متخصص مغز و اعصاب کیست و چه تفاوتی با جراح مغز و اعصاب دارد؟

 


متخصص مغز و اعصاب کیست؟

با یک متخصص مغز و اعصاب آشنا شوید: پزشکی که بیماری های مغز، نخاع و اعصاب را تشخیص داده و درمان می کند و معمولاً بیماری ها و اختلالاتی را که بر تفکر و رفتار تأثیر می گذارد، بررسی می کند. متخصص مغز و اعصاب جراحی را انجام نمی دهد و فقط بر درمان بیماری هایی تمرکز می کند که نیازی به جراحی ندارند.

معرفی متخصص مغز و اعصاب در تهران

برای گرفتن وقت دکتر مغز و اعصاب در تهران نیازی به مراجعه به مطب نیست. می توانید لیست متخصصان مغز و اعصاب در تهران را در سایت رزرو نوبت آنلاین پزشک خود و زمانی که قصد مراجعه به متخصص مغز و اعصاب را دارید مشاهده کنید. تصمیم خود را بگیرید و برای گرفتن قرار اقدام کنید.

تخصص های مغز و اعصاب چیست؟

سیستم عصبی یک سیستم پیچیده است و تخصص در هر قسمت نیازمند سالها مطالعه و تجربه است. متخصصان مغز و اعصاب تکامل یافته نورولوژی هستند، به این معنی که بسیاری از متخصصان پس از رزیدنتی یک زیرمجموعه خاص از مغز و اعصاب را مطالعه می کنند و تمرکز خود را به یک منطقه خاص محدود می کنند تا بهترین استراتژی های درمانی را در آن زمینه به بیماران ارائه دهند.

یک متخصص می تواند آموزش خود را بر روی موارد زیر متمرکز کند:

داروی سردرد

لیزیاس عصبی عضلانی

مراقبت از اعصاب

انکولوژی عصبی

نورولوژی سالمندان

مشکلات خاص

نوروپاتی عروقی (درمان سکته مغزی)

مغز و اعصاب کودکان

نورورادیولوژی مداخله ای

صرع

جراح مغز و اعصاب کیست؟

جراح مغز و اعصاب پزشکی است که اختلالات مربوط به مغز، ستون فقرات و سایر قسمت های سیستم عصبی را تشخیص داده و درمان می کند. تفاوت جراحان مغز و اعصاب با متخصصین مغز و اعصاب این است که آموزش های ویژه ای در زمینه جراحی دارند. از طرف دیگر متخصصان مغز و اعصاب روی درمان های دیگر تمرکز می کنند و اجازه جراحی را نمی دهند.

متخصص مغز و اعصاب چه آزمایشاتی را انجام می دهد؟

در اولین مراجعه به مطب متخصص مغز و اعصاب، پزشک معمولا معاینه فیزیکی و معاینه عصبی را انجام می دهد. معاینه عصبی اولیه را با اندازه گیری وضعیت روانی و رفلکس های عصبی فرد بررسی می کند. در روش معمولی، پزشک از تجهیزات آزمایشی ساده مانند چکش رفلکس و نور استفاده می کند و وضعیت بیمار را در موارد زیر بررسی می کند:

قدرت بیان

مهارت های حرکتی

حدت بینایی و عضلات خارج چشم

هماهنگی حرکات بدن

قدرت و قدرت

رفلکس ها
 

متخصص مغز و اعصاب برای تشخیص از چه ابزار و آزمایشاتی استفاده می کند؟

بر اساس نتایج معاینه فیزیکی و معاینه فرد و تجزیه و تحلیل نتایج آزمایش، متخصص مغز و اعصاب ممکن است آزمایش های دیگری را پیشنهاد کند که در زیر ارائه می کنیم.

1. پونکسیون کمری

اگر متخصص مغز و اعصاب معتقد است که مشکلات و علائم عصبی شما به دلیل مشکل در نخاع شماست، ممکن است از مایع نخاعی شما نمونه برداری کرده و آن را آزمایش کند. در حین پونکسیون کمری، یک سوزن وارد ستون فقرات می شود و پس از بیهوشی، نمونه ای از مایع نخاعی گرفته می شود.

معمولا، در صورت وجود هر گونه شک و تردید در موارد زیر، پزشک می‌تواند سوراخ کمری را تجویز کند:

مننژیت

آنسفالیت

نظامی

سرطان خون

بیماری های خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس

مرگ ذهن

خونریزی در مغز.

2. تست کشش یا تست تنسالون

میاستنی گراویس یک بیماری عصبی عضلانی نادر است که باعث ضعف در عضلات بازوها و پاها می شود. تست کشش می تواند به پزشک شما در تشخیص میاستنی گراویس کمک کند. در این آزمایش پزشک دارویی به نام تنسیلون را به شما تزریق می کند و از فرد خواسته می شود تا حرکات مختلفی مانند نشستن و ایستادن، باز و بسته کردن پاها و بالا بردن دست ها را انجام دهد و سپس پزشک اثر درمان را بررسی کند. . بر روی بیمار حرکات و تجزیه و تحلیل عضلات

3. الکترومیوگرافی (EMG)

الکترومیوگرافی فعالیت الکتریکی بین مغز (یا نخاع) و نورون های حرکتی محیطی را بررسی می کند. در عمل، متخصصان مغز و اعصاب از الکترومیوگرافی برای ارزیابی پاسخ عضلات انسان به تحریک الکتریکی نورون های حرکتی (اعصاب تخصصی کنترل کننده حرکت عضلات) استفاده می کنند.

برای انجام الکترومیوگرافی، یک تکنسین آموزش دیده سوزن های کوچکی به نام الکترود را وارد عضله می کند. این الکترودها فعالیت الکتریکی متفاوتی را که در بافت ماهیچه ای شما در طول دوره های حرکت و استراحت رخ می دهد، ثبت می کنند.

EMG یک الکترومیوگرام از عضلات تولید می کند، جایی که نتایج آزمایش ثبت می شود و متخصصان مغز و اعصاب می توانند از نتایج برای تشخیص بیماری های عصبی عضلانی مانند میاستنی گراویس و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک استفاده کنند.

4. الکتروانسفالوگرام (EEG)

یک متخصص مغز و اعصاب برای اندازه گیری و ثبت فعالیت الکتریکی مغز یک الکتروانسفالوگرام تجویز می کند. برای انجام آزمایش، یک تکنسین الکترودهایی را که شبیه فنجان های کوچک هستند، در اطراف پوست سر قرار می دهد، سپس تکنسین تغییراتی را در محیط ایجاد می کند (مانند نورها یا صداهای مختلف) تا دستگاه بتواند سیگنال های مغز را اندازه گیری کند. این تکنیک به تشخیص بیماری های مغزی از جمله التهاب، تومورها و جراحات و همچنین تشنج و اختلالات روانی کمک می کند.

5. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)

MRI از تصویربرداری مغناطیسی و امواج رادیویی برای گرفتن عکس از داخل مغز شما استفاده می کند. این آزمایش می تواند به متخصص مغز و اعصاب کمک کند تا التهاب و سایر آسیب های مغزی را بررسی کند.

6. سی تی اسکن

سی تی اسکن از ترکیبی از اشعه ایکس و فناوری تصویربرداری کامپیوتری برای ایجاد تصاویر دقیق از مغز، نخاع و اعصاب محیطی استفاده می کند. این آزمایش به پزشک شما کمک می کند تا ناهنجاری هایی را که ممکن است باعث علائم شما شوند بررسی کند.
 

مراجعه به منبع:   https://payju.ir/content/لیست-پزشکان-متخصص-مغز-و-اعصاب-شیراز

موضوع :
برچسب ها : ,
امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
+ نوشته شده در پنجشنبه 5 مرداد 1402ساعت 14:32 توسط VBHG | تعداد بازديد : 158 | |